Съвети


Избиране на автомобил под наем

След като изберете Взимане, Дата и Час, ще бъдете пренесени към страницата ни със свободни автомобили за избрания период. Помислете внимателно каква кола ще резервирате - различните автомобили имат различни възможности. Ако пътувате с деца или много багаж, най вероятно ще Ви трябва голям седан, миниван или SUV под наем. A ако търсите най-изгодната за Вас оферта, ще трябва да резервирате най-малкия клас автомобил или да прегледате последните намаления.

U - DRIVE предлагаме и допълнителни екстри при наем на автомобил. Тези екстри са видими веднага след избора на автомобил.


Проверете документите си внимателно

Преди пътуване проверявайте валидността на вашите документи и наличността на пари в брой – това със сигурност ще ви спести много нерви и време, а и няма да ви постави в неприятна ситуация, като например да се окажете на бензиностация, с пълен резервоар и никакви пари в брой.

Проверете наличността на дебитната си картата преди пътуване, за да знаете точно с каква сума разполагате. Ако теглите пари, преглеждайте внимателно сумата, изписана на дисплея на терминала и не се разсейвайте, защото 16.00 лв. и 1600 лв. се различават в случая само с една точка. Ако възникне нередност веднага сигнализирайте на обозначените телефони или обслужващия персонал лично. Това може да забави пътуването Ви.


Четете условията и преглеждайте крайната цена

Условията за наемане на автомобил са важни, затова прегледайте ги внимателно преди да резервирате.

Всички цени при нас са крайни (с ДДС) и също така показваме ако има трасфер на автомобил, то колко точно би струвал той. За рамките на гр. Пловдив доставката на автомобил е безплатна. В крайната цена са включени:

 • Неограничен пробег.
 • Застраховка „Гражданска отговорност”.
 • Пътна такса – винетка за територията на Република България.
 • 24 часова пътна помощ за територията на Република България.
 • CDW – ограничаване на отговорността при щета до размера на депозита. Важи при представянето на протокол от КАТ. Не важи при употреба на наркотици, алкохол или други упойващи средства, както и при неспазването на закона за движение по пътищата.
 • TP – ограничаване на отговорността при кражба до размера на депозита. Важи само при представянето на протокол от КАТ и връщане на документите и ключовете на наетия автомобил.


Използвайте наетия автомобил с повишена отговорност

Този съвет е адекватен за всички категории коли под наем, но важи в много по-голяма степен за по - мощните автомобили. Една подсилена машина от по-висок ценови клас е много по-вероятно да ви предразположи да се почувствате господар на пътя, а това усещане често граничи с арогантност и е предпоставка за нарушаване на някои основни правила. Не го допускайте.


Спазвайте правилата за движение

Правилника за движение не е съобразен с вида на автомобилите, а с други, много по-важни фактори. Това, че шофирате по-мощен и стабилен автомобил не е предпоставка да превишавате скоростта, да отнемате предимство и изобщо да застрашавате живота на останалите участници в движението.


Не забравяйте:

 • Да настроите огледалата за задно виждане
 • Да настроите радиото
 • Да потърсите как се регулират прозорците
 • Да потърсите откъде се включват мигачите
 • Да потърсите откъде се включват чистачките
 • Да потърсите откъде се включват светлините
 • Да потърсите откъде се включват дългите светлини
 • Да потърсите откъде се включва ръчната спирачка


Преглед на автомобила

Ако сте поръчали докарване на автомобил до адрес или летище, то задължително прегледайте превозното средство в какво състояние е - драскотини, километраж, гуми и други забележими фактори. Всичко, което е забелязано при съвместния оглед, трябва да бъде отбелязано в протокола за приемане на автомобила във ваше присъствие.

Проверете показанията на километража, направете проверка дали и как работят всички светлини и мигачи; как се регулират прозорците и чистачките, как се включва ръчната спирачка. Искайте сведения за всички технически параметри на автомобила. Преди потегляне проверете резервоара и не забравяйте да го напълните отново при връщане. В противен случай компанията може да Ви наложи глоба от депозита Ви.